[O1] W końcu ją mam :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrzej1953
    Classic
    • 2010
    • 37

[O1] W końcu ją mam :)

przy okazji tego wątku jedno pytanie:

Gdzie jest odpływ wody z klimatyzacji w O2?

Pytam bo kupiłem środek do dezynfekcji klimy i według instrukcji trzeba wężyk wprowadzić do odpływu klimatyzacji.
    AAA
  • dontak
    Rider
    • 2008
    • 586
    • Octavia III combi (5E5)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

[O1] W końcu ją mam

Wczoraj w końcu odebrałem swoje upragnione autko
    O1 Tour + pakiet more + LPG. Kolor: czerwień corrida. Jak na razie wszystko działa jak należy. Jazda tym autem to sama przyjemność To był dobry wybór!
    OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• taranx
      Ambiente
      • 2008
      • 123
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Gratulacje

Gratulacje, widzę że mamy taką samą, ja z pakietem ice i srebrna. To dobry samochodzik, nigdy mnie nie zawiódł. Życzę miłej i bezproblemowej eksploatacji.
      Mam nadzieje że klima nie będzie "pukać" omal zawału nie dosłałam jak po 3 miesiącach zaczęło mi coś pykać w schowku
      Poza tym jest idealnie
      http://chomikuj.pl/taranx

Komentarz

• andzrej_king1
        Classic
        • 2009
        • 3

taranx, co było z tym pukaniem, bo u mnie też coś tak puka w schowku jak przekręcę kluczyk???

Komentarz

• Maciejs
          Drive
          • 2009
          • 70

Gratulację życzę dobrego wyboru Ja mam taki sam tylko kolorek inny zapodaj zdjęcia

Komentarz

• opsia
            Ambiente
            • 2007
            • 189

Gratuluję!! Miałem poprzednio czerwoną Octavię, też z gazem.......ale nie chcę już gazu......Teraz mam diesla. Życzę bezproblemowej jazdy. Jakieś zdjęcia zapodaj.
            Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

ja tez odebralem w grudniu, tez z gazem troche drazni mnie to mlotkowanie pod maska. Dziwi mnie tez ze climatronika nie da sie ustawic ponizej 18 stopni. Tylne fotele maja tez slabe zabezpieczenie przed dzieciecymi butami. Kilka razy wlaczajac migacz wlaczylem dlugie, jakas miekka ta manetka. Auto tez jakos z opoznieniem sie zbiera, moze to wina gazu...? Troche tez nedzna jest ta polka pod kierownica (bez wykladziny). Umiejscowienie gniazda zapaliniczki te mi nie pasuje - podlaczenie telefonu z nawigacja powoduje ze mam kabel na galce od biegow. Moze podczas montazu radia uda sie dolozyc takie gniazdo w schowku...? Otwieranie kluczykiem wlewu paliwa jest w jakis poroniony sposob.

Ciesze sie ze doplacilem 100zl do tapicerki - jest duzo lepsza niz ta tania. Zdziwilem sie ze sa uchwyty na napoje - jeden w tunelu i w schowku dwa (ale jakies mizerne). Auto jest przyzwoicie wytlumione i ladnie trzyma sie drogi (mam pakiet na bezdroza). Wnetrze dosyc szybko sie nagrzewa, ogrzewanie tylnej szyby bardzo skuteczne. Spryskiwacze dzialaja bardzo skutecznie. Kolor srebrny ladnie maskuje brud. Oryginalnie auto jest czyms nawoskowane i jeszcze ten wosk troche trzyma. Kluczyk scyzoryk - swietna sprawa. Czujnik cofania - tez fajnie dziala, choc przydalby sie z przodu (nie widac maski) Bagaznik jest olbrzymi i ma fajne schowki (szczegolnie podoba mi sie lamana podloga).

Komentarz

• dontak
                Rider
                • 2008
                • 586
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zdjęcia oczywiście zapodam. Tylko pogoda trochę kiepska na robienie fotek. O jakim pukaniu mówicie? Bo właśnie zauważyłem jakieś ciche stukanie.
                OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• GeorgeF
                  Drive
                  • 2009
                  • 60

Pewnie chodzi o to: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29022
                  O1 Tour 2009, 1.6 BFQ.

Komentarz

• Olaff
                    Drive
                    • 2007
                    • 93

Zamieszczone przez Marx
                    Otwieranie kluczykiem wlewu paliwa jest w jakis poroniony sposob.
                    To znaczy jak ? Ja mam przycisk w aucie do otwierania klapki. Sam wlew jest zamykany zwykłym korkiem.
                    Zamieszczone przez Marx
                    Zdziwilem sie ze sa uchwyty na napoje - jeden w tunelu i w schowku dwa (ale jakies mizerne)
                    W zasadzie to co napisałeś uświadomiło mi że i u mnie w schowku są takie "uchwyty" - ale nie traktował bym ich zbyt poważnie
                    Zamieszczone przez Marx
                    Czujnik cofania - tez fajnie dziala, choc przydalby sie z przodu (nie
                    widac maski)
                    Nie masz regulacji wysokości fotela kierowcy ?
                    Octavia Tour 1,6 BFQ 102 KM Twinpowr Ice plus + 2007, LPG:
                    Czym jest Skoda Octavia ?

Komentarz

• Marx
                      Elegance
                      • 2009
                      • 865

Zamieszczone przez Olaff
                      Zamieszczone przez Marx
                      To znaczy jak ? Ja mam przycisk w aucie do otwierania klapki. Sam wlew jest zamykany zwykłym korkiem.
                      Teraz juz nie. Zaoszczedzili i trzeba gmerac kluczykiem we wlewie, a wlew kreci sie w kolko. Jakies dziwne to jest.

Zamieszczone przez Olaff
                      Zamieszczone przez Marx
                      Czujnik cofania - tez fajnie dziala, choc przydalby sie z przodu (nie
                      widac maski)
                      Nie masz regulacji wysokości fotela kierowcy ?
                      mam ale nie lubie siedziec wysoko jak na furmance

Komentarz

• tatakuby
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 137

Zamieszczone przez Marx
                        Umiejscowienie gniazda zapaliniczki te mi nie pasuje - podlaczenie telefonu z nawigacja powoduje ze mam kabel na galce od biegow. Moze podczas montazu radia uda sie dolozyc takie gniazdo w schowku...?
                        ja mam schowany w popielniczce rozdzielacz gniazda zapalniczki - podłączenie nawigacji czy telefonu bezproblemowe, nic nie haczy - no chyba, że palisz w aucie to nie da rady

Komentarz

• Marx
                          Elegance
                          • 2009
                          • 865

ale ten rozdzielacz sam dokladales?

Komentarz

• tatakuby
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 137

sam jak sam, kolega mi to zrobił bo do elektryki serca nie mam :szeroki_usmiech

Komentarz

• Marx
                              Elegance
                              • 2009
                              • 865

przygladalem sie temu, musiales chyba podziurawic popielniczke?

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                RS
                                • 2009
                                • 6626
                                • Volkswagen
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Marx
                                Umiejscowienie gniazda zapaliniczki te mi nie pasuje - podlaczenie telefonu z nawigacja powoduje ze mam kabel na galce od biegow.
                                dokładnie mi też nie pasuje :twisted: całkowicie beznadziejny pomysł z umiejscowieniem tej zapalniczki miała Skoda.... chyba tez zabiorę się za jej przełożenie :roll:
                                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• taranx
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 123
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez andzrej_king1
                                  taranx, co było z tym pukaniem, bo u mnie też coś tak puka w schowku jak przekręcę kluczyk???
                                  Te pukanie, pykanie związane jest z klimatyzacją w okolicach schowka jakby z z niego ( o ile dobrze pamiętam silnik krokowy) nic szkodliwego da się z tym żyć. Od czasu do czasu puka potem przestaje. Poszukaj na forum, w zeszłym roku o to pytałam. Koledzy pięknie mi to wytłumaczyli. odpuściłam sobie jazdę do serwisu.
                                  http://chomikuj.pl/taranx

Komentarz

• andzrej_king1
                                    Classic
                                    • 2009
                                    • 3

Witam dzięki za odpowiedz, właśnie dzisiaj zauważyłem że jak się wnętrze nagrzeje to przestaje pukać, jak głębiej poszukałem to właśnie znalazłem o tym pukaniu, tylko że się nie doszukałem rozwiązania problemu :cry: . Ale da się przyzwyczaić do tego. Gorzej miałem ze wskaźnikami, prędkościomierz się zawieszał jak wnętrze się rozgrzało, w Chełmie mi nie chcieli wymienić bo uznali że nie kwalifikuje, po prostu nie widzieli usterki bo jak wjechali na serwis i minęło pół godziny to już było ok. natomiast w Żaglu w lublinie podłączyli pod kompa i zrobili test no i wyszło jak się zawiesza, wymienili zestaw wskaźników i się wyrobiłem jeszcze na gwarancji

Komentarz

• tatakuby
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 137

Zamieszczone przez Marx
                                      musiales chyba podziurawic popielniczke?
                                      zgadza się delikatna dziurka na kabelek - ale popiół mi się nie wysypuje a wygoda duża; a poza tym jak się w danym momencie nie korzysta to można zamknąć popiołkę i nic nie widać, że tam elektryka jest :wink:

Komentarz

• Maciejs
                                        Drive
                                        • 2009
                                        • 70

Olaff napisał/a:
                                        Marx napisał/a:

Teraz juz nie. Zaoszczedzili i trzeba gmerac kluczykiem we wlewie, a wlew kreci sie w kolko. Jakies dziwne to jest

O dziwne odbierałem O1 na początku grudnia to jeszcze mam otwieranie z środka z środkowego panelu (przycisk). .

Komentarz

• Marx
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 865

a to ciekawe, ja odbieralem tuz przed Wigilia i niestety przycisku niet Ale za to mam Bridgestony a nie Matadory...

Komentarz

• dontak
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 586
                                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ja też mam wlew na kluczyk (opony letnie Bridgestone). Jak oglądałem inną O1 w salonie to miała otwieranie wlewy na przycisk (Opony Matador). Ciekawe od czego to zależy?
                                            OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• Marx
                                              Elegance
                                              • 2009
                                              • 865

kiedy odbierales?

Komentarz

• Maciejs
                                                Drive
                                                • 2009
                                                • 70

Swoją zamawiałem w październiku a odbierałem 5 grudnia . Może się jeszcze załapałem na tą z otwieraną z środka. Wyprodukowana na Słowacji. Opony Matadory (chyba nie pamiętam bo teraz jeżdżę na zimówkach Goodyear). Zamiast wlewu paliwa otwieraną od środka dają lepsze opony ???. Ciekawe.

Komentarz

• Olaff
                                                  Drive
                                                  • 2007
                                                  • 93

A może sposób otwierania wlewu paliwa (przycisk na konsoli lub z kluczyka) zależy od wersji pakietu wyposażenia. Tak jak pisałem mam przycisk na konsoli a pakiet wyposażenia to Ice plus. Może na przykład w Moore albo niższych jest już z kluczyka ...
                                                  Octavia Tour 1,6 BFQ 102 KM Twinpowr Ice plus + 2007, LPG:
                                                  Czym jest Skoda Octavia ?

Komentarz

Pracuję...